Телефон за връзка:
0888 351 484

5-те най-добри приспивателни чайове. Билки за сън.

28.08.2022 20:44:38

5-те най-добри приспивателни чайове. Билки за сън.

Горещите напитки, като чай, може да помогнат за по-дълбок и качествен сън.

Преди всичко, трябва да знаем, че е добре да имаме добра рутина за добър сън, като:

  • лягане и ставане по едно и също време
  • спиране на консумацията на кофеин след 16:00 часа
  • по-малко излагане на синя светлина ,като телефони и компютри преди лягане
  • разходки през денят

Към тази рутина, добра идея е да приемате и билкови чайове за сън

Как да спим добре, чрез природни методи и билки?

Билките са използвани от хиляди години насам, като помощ за заспиване и справяне с безсънието.

Някой от тях се приемат, като тинктури, а други под формата на чай. Най-често използваните билки са лайка, мента, лавандула и други.

Най-важното при консумацията на билки за сън, е да знаете в какви количества да ги приемате и как правилно да се съчетаят.

Какъв чай да пия при безсъние ?

Чайовете и билките, които трябва да приемете за дълбок и качествен сън, трябва да се приемат през целият ден.

Добре е да ги консумирате и преди лягане, но е препоръчително организма да се насити и през денят.

1. Валериана

Коренът от валериана е широко разпространен, като билков чай за сън. Той има доказани ползи, чрез редица научни проучвания .

Може да го консумирате отделно или под формата на билкова смес.

Нужни са няколко дни, за да започне да действа, защото организма има нужда от насищане.

2. Лайка

Лайката ще я откриете в редица чайове, които успокояват тялото и помага при заспиване.

Нейното действие се дължи на съединения, които действат на бензодиазепиновите рецептори в мозъка.

С проучвания е показано, че тя успокоява тялото и ни кара да спим по-добре. Може да се приема самостоятелно или под формата на смес.

3. Лавандула

Лавандулата има успокояващо действие и се прилага за лечение на безсъние и силен стрес.

Често, лавандулата се прилага и чрез аспиратори в стаята, които отделят нейните масла, но вие може да я консумирате под формата на чай.

Доказано е, че билката помага за по-дълбок и качествен сън, чрез своите успокояващи съединения.

4. Маточина

Маточината е още една от билките, които широко се използва, като билка за сън и справяне със стреса.

В проучвания се доказва, че маточината помага за справянето с депресия, стрес и проблеми със сънят.

Може да я прилагате много лесно, просто 2 часа преди лягане, изпийте една чаша чай от маточина.

5. Жълт кантарион

Жълтият кантарион, ще го откриете в билкови добавки за успокоение и сън.

С него обаче трябва да се внимава, ако приемате и други лекарства.

Дозата от чай, трябва да бъде от 150 мл., тъй като той има силно действие и трябва да се консумира с вминание.

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Здравна библиотека

Здравна библиотека

5-те най-добри приспивателни чайове. Билки за сън.

5-те най-добри приспивателни чайове. Билки за сън.

Горещите напитки, като чай, може да помогнат за по-дълбок и качествен сън.Преди всичко, трябва да знаем, че е добре да имаме добра рутина за добър сън, ка Горещите напитки, като чай, може да помогнат за по-дълбок и качествен сън.Преди всичко, трябва да знаем, че е добре да имаме добра рутина за добър сън, ка 2022-08-28T20:44:39+03:00 5-те най-добри приспивателни чайове. Билки за сън.

<p>Горещите напитки, като чай, може да помогнат за по-дълбок и качествен сън.</p> <p>Преди всичко, трябва да знаем, че е добре да имаме добра рутина за добър сън, като:</p> <ul> <li>лягане и ставане по едно и също време</li> <li>спиране на консумацията на кофеин след 16:00 часа</li> <li>по-малко излагане на синя светлина ,като телефони и компютри преди лягане</li> <li>разходки през денят</li> </ul> <p>Към тази рутина, добра идея е да приемате и<span>&nbsp;</span><strong>билкови чайове за сън</strong></p> <h2>Как да спим добре, чрез природни методи и билки?</h2> <p>Билките са използвани от хиляди години насам, като помощ за заспиване и справяне с<span>&nbsp;</span>безсънието.</p> <p>Някой от тях се приемат, като тинктури, а други под формата на чай. Най-често използваните билки са лайка, мента, лавандула и други.</p> <p>Най-важното при<span>&nbsp;</span><strong>консумацията на билки за сън</strong>, е да знаете в какви количества да ги приемате и как правилно да се съчетаят.</p> <h2>Какъв чай да пия при безсъние ?</h2> <p>Чайовете и билките, които трябва да приемете за дълбок и качествен сън, трябва да се приемат през целият ден.</p> <p>Добре е да ги консумирате и преди лягане, но е препоръчително организма да се насити и през денят.</p> <h3>1. Валериана</h3> <p>Коренът от валериана е широко разпространен, като билков чай за сън. Той има доказани ползи, чрез редица научни проучвания .</p> <p>Може да го консумирате отделно или под формата на билкова смес.</p> <p>Нужни са няколко дни, за да започне да действа, защото организма има нужда от насищане.</p> <h3>2. Лайка</h3> <p>Лайката ще я откриете в редица чайове, които успокояват тялото и помага при заспиване.</p> <p>Нейното действие се дължи на съединения, които действат на бензодиазепиновите рецептори в мозъка.</p> <p>С проучвания е показано, че тя успокоява тялото и ни кара да спим по-добре. Може да се приема самостоятелно или под формата на смес.</p> <h3>3. Лавандула</h3> <p>Лавандулата има успокояващо действие и се прилага за лечение на безсъние и силен стрес.</p> <p>Често, лавандулата се прилага и чрез аспиратори в стаята, които отделят нейните масла, но вие може да я консумирате под формата на чай.</p> <p>Доказано е, че билката помага за по-дълбок и качествен сън, чрез своите успокояващи съединения.</p> <h3>4. Маточина</h3> <p>Маточината е още една от билките, които широко се използва, като билка за сън и справяне със стреса.</p> <p>В проучвания се доказва, че маточината помага за справянето с депресия, стрес и проблеми със сънят.</p> <p>Може да я прилагате много лесно, просто 2 часа преди лягане, изпийте една чаша чай от маточина.</p> <h3>5. Жълт кантарион</h3> <p>Жълтият кантарион, ще го откриете в билкови добавки за успокоение и сън.</p> <p>С него обаче трябва да се внимава, ако приемате и други лекарства.</p> <p>Дозата от чай, трябва да бъде от 150 мл., тъй като той има силно действие и трябва да се консумира с вминание.</p>

Сравнение на продукти

Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки