Лечение на косопад с билки, ефективни домашни рецепти

24.03.2021 12:04:32

Лечение на косопад с билки, ефективни домашни рецепти

Лечение на косопад при жени и мъже

Красивата коса от незапомнени времена се счита за един от основните белези на красота на жената, поради тази причина жените полагат много грижи за нея, често си правят маска за коса против косопад, както и маски за бърз растеж на косата. Ако висококачествената козметика и модерните дрехи са достъпни, здравата коса е резултат от внимателна грижа и внимание към нея. Но не винаги можем да имаме хубава и лъскава коса, понякога при жените и мъжете се появява косопад. Причините могат да се коренят в неподходящата козметика или здравословни проблеми.

Предлагаме ви да направите тест, за да определите дали косата ви е здрава.

Известно е, че хората всеки ден губят стотици косми (счита се нормално на ден да падат около 100 косъма), но ние не го забелязваме, тъй като на тяхно място израстват нови.

Лесен тест за косопад

За да установите, че косата ви е наред, направете прост тест за косопад. За тази цел, внимателно разгледайте един косъм. Ако на върха няма тъмна торбичка, все още няма причини за безпокойство. Ако торбичката е налична, направете следния опит: не мийте главата си в продължение на три дни, а след това издърпайте косми от върха на главата и от слепоочията. Ако всеки път след този експеримент имате повече от пет косъма в ръката си, това означава, че имате определена патология и трябва да потърсите причината за загубата на косаКаквато и да е причината за косопада, винаги има начин този проблем да бъде разрешен. Предлагаме ви да се погрижете за здравето не само на организма си, но и на косата, чрез билки за здрава коса.


Билки против косопад

Коприва
Премахва пърхота, укрепва корените, дава сила на косъма, придава блясък и плътност на косата. Най-добре е да използвате прясна коприва, но сушената също е много полезна. За да приготвите сместа, трябва да вземете няколко лъжици от коприва листа и да ги изсипете в 500 мл вряла вода, варите на слаб огън около 15-20 минути, прецедете и налейте в контейнер с дозатор.

Всяка сутрин и вечер пръскайте косата с тази смес, съхранявайте я в хладилника не повече от 3-4 дни, след това пригответе нова. Лечението на косата продължава две седмици, а след като починете 7 дни можете да възобновите процедурата.



Подбел
От много дълго време тази билка се е утвърдила като спасител при косопад. Подбелът може да се използва под формата на маски, инфузии, а също така да се приема вътрешно под формата на чай, за да донесе на тялото необходимите полезни витамини и минерали. Ползването на тази билка се прави по следния начин: 
вземете една супена лъжица от билката, изсипете я в чаша вряла вода, оставете да престои за два часа. Изплаквайте косата с отварата след всяко измиване.
Можете да направите полезни съчетания, като комбинирате растението с коприва, репей и дъбова кора. Такава колекция ще бъде най-ефективна при алопеция.

 Девисил
Отварата от билки срещу косопад на основата на девисила успокоява скалпа, има антимикробен ефект, богат на ароматни масла. Тази ароматна билка е абсолютно безвредна, използва се за изплакване на косата, за подготовка на домашни маски в комбинация с хума, къна и индийски билки.

Хвощ против косопад - Химичният състав на хвоща съдържа компоненти, които имат благоприятен ефект върху косата:

- силициева киселина (стимулира образуването на колаген и протеини, укрепва къдриците, дава еластичност);

- танин (засилва растежа, благоприятен за борба с пърхота);

- аскорбинова киселина (подходяща за крехка и увредена коса);

- ябълчна и оксалова киселина (имат антисептично действие);

- каротин (участва в регулирането на мастните жлези, придава на къдриците блясък и гладкост).

Розмарин против косопад - Розмаринът има антисептични и стягащи свойства, като в същото време ускорява обновяването на клетките на скалпа. Действа успокояващо, почистващо и стимулиращо. Придава блясък на косата, укрепва я и я прави малко по-тъмна. Маслото от розмарин стимулира кръвообращението, което осигурява правилното хранене на космените фоликули. Положителен ефект върху мазната коса.

Алое против косопад - Сокът от самото растение е антисептичен по природа и може да лекува рани, изгаряния и язви. Сокът от алое влиза в различни козметични препарати. Той овлажнява, подмладява и премахва незначителните несъвършенства по кожата. Веществата и витамините, които влизат в състава на сока са особено полезни за косата, те укрепват космените фоликули и се борят срещу косопада. Много скъпи и професионални продукти за грижа за косата включват алое.

Лавандула против косопад - Лавандулата е изключително полезна за косата, тъй като тя предотвратява косопада. Лавандулата, както и нейното етерично масло, са изключително ефективни в подпомагането на косопада.

Маслото от лавандула се справя с пърхота, тъй като хидратира сухия скалп. Антибактериалните и противовъзпалителни свойства на това цвете напълно лекуват малки рани и драскотини, които могат да се появят при разресване, а също така предотвратява възможността за какъвто и да е вид възпаление.

Тя е отличен балсам за коса. Можете напълно да се откажете от закупуването на допълнителен балсам за коса, ако всеки път след измиване изплаквате косата си с отвара от лавандула.

За изплакване с лавандула ще ви трябват:

1 л. вода, сушени цветя от лавандула - ½ чаша, ябълков оцет - 3 супени лъжици.

Подготовка и употреба:

Оставете водата да заври, след това добавете ябълковия оцет и разбъркайте. Сложете изсушената лавандула във водата с оцета и разбъркайте отново. Покрийте тенджерата с капак и я оставете течността да престои за 2-4 часа. Колкото по-силна е инфузията, толкова по-добре. След това изцедете инфузията и я изсипете в стъклен съд.

След всяко измиване с шампоан, можете да изплаквате косата си с тази отвара.


Други отвари на билки срещу загуба на коса:

- лайка в комбинация с коприва и подбел  в съотношение 1: 1: 1;
- живовляк, градински чай и пелин на равни части;
- лимонов цвят и невен;
- аир, хмел и репей;
- пирен и коприва.

Билколечение при косопад

Ние от bilkolechenie.bg имаме 45 години опит в билколечението на база изследванията, проучванията и опита на народния лечител Димитър Кръстев. Базирайки се на неговия опит ние създадохме няколко вида продуки. Най-ефективния метод това е комплекс от специално подбрани билки във формата на билков екстракт, който е създаден и патентован от Дикрасин и не се предлага никъде другаде. Екстрактът предоставя по-бърз и по-силен ефект за справяне с косопад. При косопад препоръчваме Дикрасин 6.

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Косопад

Билки при Косопад,косопад, лечение на косопад, билки София, билки Варна, билкови

Лечение на косопад с билки, ефективни домашни рецепти

Лечение на косопад с билки, ефективни домашни рецепти

Лечение на косопад при жени и мъжеКрасивата коса от незапомнени времена се счита за един от основните белези на красота на жената, поради тази причина жен Лечение на косопад при жени и мъжеКрасивата коса от незапомнени времена се счита за един от основните белези на красота на жената, поради тази причина жен 2022-02-04T15:14:48+02:00 Лечение на косопад с билки, ефективни домашни рецепти

<h3><span><strong><a href="https://bilkolechenie.bg/product/dikrasin-6-65ml">Лечение на косопад</a> при жени и мъже</strong></span></h3> <p><span>Красивата коса от незапомнени времена се счита за един от основните белези на красота на жената, поради тази причина жените полагат много грижи за нея, често си правят&nbsp;<strong>маска за коса против косопад</strong>, както и маски за бърз растеж на косата. Ако висококачествената козметика и модерните дрехи са достъпни, здравата коса е резултат от внимателна грижа и внимание към нея.&nbsp;Но не винаги можем да имаме хубава и лъскава коса, понякога при жените и мъжете се появява косопад. Причините могат да се коренят в неподходящата козметика или здравословни проблеми.</span></p> <h3><span><strong>Предлагаме ви да направите тест, за да определите дали косата ви е здрава.</strong></span></h3> <p><span>Известно е, че хората всеки ден губят стотици косми (счита се нормално на ден да падат около 100 косъма), но ние не го забелязваме, тъй като на тяхно място израстват нови.</span></p> <h3><strong><span>Лесен тест за косопад</span></strong></h3> <p><span>За да установите, че косата ви е наред, направете прост тест за косопад. За тази цел, внимателно разгледайте един косъм. Ако на върха няма тъмна торбичка, все още няма причини за безпокойство. Ако торбичката е налична, направете следния опит: не мийте главата си в продължение на три дни, а след това издърпайте косми от върха на главата и от слепоочията. Ако всеки път след този експеримент имате повече от пет косъма в ръката си, това означава, че имате определена патология и трябва да потърсите&nbsp;<strong>причината за загубата на коса</strong>.&nbsp;</span><span>Каквато и да е причината за косопада, винаги има начин този проблем да бъде разрешен.&nbsp;Предлагаме ви да се погрижете за здравето не само на организма си, но и на косата, чрез билки за здрава коса.</span></p> <h3><span><br /></span><strong><span>Билки против косопад</span></strong></h3> <p><span style="color: #339966;"><strong>Коприва</strong></span><span><br />Премахва пърхота, укрепва корените, дава сила на косъма, придава блясък и плътност на косата. Най-добре е да използвате прясна&nbsp;коприва, но сушената също е много полезна. За да приготвите сместа, трябва да вземете няколко лъжици от коприва листа и да ги изсипете в 500 мл вряла вода, варите на слаб огън около 15-20 минути, прецедете и налейте в контейнер с дозатор.<br /><br />Всяка сутрин и вечер пръскайте косата с тази смес, съхранявайте я в хладилника не повече от 3-4 дни, след това пригответе нова. Лечението на косата продължава две седмици, а след като починете 7 дни можете да възобновите процедурата.</span><br /><br /><br /><span style="color: #339966;"><strong>Подбел</strong></span><span><br />От много дълго време тази билка се е утвърдила като спасител при косопад.&nbsp;Подбелът&nbsp;може да се използва под формата на маски, инфузии, а също така да се приема вътрешно под формата на чай, за да донесе на тялото необходимите полезни витамини и минерали. Ползването на тази билка се прави по следния начин:&nbsp;</span><span>вземете една супена лъжица от билката, изсипете я в чаша вряла вода, оставете да престои за два часа. Изплаквайте косата с отварата след всяко измиване.<br />Можете да направите полезни съчетания, като комбинирате растението с коприва, репей и дъбова кора. Такава колекция ще бъде най-ефективна при алопеция.</span></p> <p><span><a href="https://bilki.bg/product/357/podbel-list.html" target="_blank" rel="noopener"><strong></strong></a></span></p> <p><span>&nbsp;<span style="text-decoration: underline;"><span style="color: #339966; text-decoration: underline;"><strong>Девисил</strong></span></span></span><span><br />Отварата от билки срещу косопад на основата на&nbsp;девисила&nbsp;успокоява скалпа, има антимикробен ефект, богат на ароматни масла. Тази ароматна билка е абсолютно безвредна, използва се за изплакване на косата, за подготовка на домашни маски в комбинация с хума, къна и индийски билки.</span><br /><strong><span></span></strong></p> <p><span style="color: #339966;"><strong>Хвощ против косопад -&nbsp;</strong></span><span>Химичният състав на&nbsp;хвоща&nbsp;съдържа компоненти, които имат благоприятен ефект върху косата:</span></p> <p><span><strong>- силициева киселина</strong>&nbsp;(стимулира образуването на колаген и протеини, укрепва къдриците, дава еластичност);</span></p> <p><span><strong>- танин</strong>&nbsp;(засилва растежа, благоприятен за борба с пърхота);</span></p> <p><span><strong>- аскорбинова киселина</strong>&nbsp;(подходяща за крехка и увредена коса);</span></p> <p><span><strong>- ябълчна и оксалова киселина</strong>&nbsp;(имат антисептично действие);</span></p> <p><span><strong>- каротин</strong>&nbsp;(участва в регулирането на мастните жлези, придава на къдриците блясък и гладкост).</span></p> <p><strong><span style="text-decoration: underline; color: #339966;">Розмарин против косопад -&nbsp;</span></strong><span>Розмаринът има антисептични и стягащи свойства, като в същото време ускорява обновяването на клетките на скалпа. Действа успокояващо, почистващо и стимулиращо. Придава блясък на косата, укрепва я и я прави малко по-тъмна. Маслото от&nbsp;розмарин&nbsp;стимулира кръвообращението, което осигурява правилното хранене на космените фоликули. Положителен ефект върху мазната коса.</span></p> <p><span style="text-decoration: underline; color: #339966;"><strong>Алое против косопад -&nbsp;</strong></span><span>Сокът от самото растение е антисептичен по природа и може да лекува рани, изгаряния и язви. Сокът от&nbsp;алое&nbsp;влиза в различни козметични препарати. Той овлажнява, подмладява и премахва незначителните несъвършенства по кожата. Веществата и витамините, които влизат в състава на сока са особено полезни за косата, те укрепват космените фоликули и се борят срещу косопада. Много скъпи и професионални продукти за грижа за косата включват алое.</span></p> <p><span style="text-decoration: underline; color: #339966;"><strong>Лавандула против косопад -&nbsp;</strong></span><span>Лавандулата е изключително полезна за косата, тъй като тя предотвратява косопада.&nbsp;Лавандулата, както и нейното етерично масло, са изключително ефективни в подпомагането на косопада.</span></p> <p><span>Маслото от лавандула се справя с пърхота, тъй като&nbsp;<strong>хидратира сухия скалп</strong>. Антибактериалните и противовъзпалителни свойства на това цвете напълно лекуват малки рани и драскотини, които могат да се появят при разресване, а също така предотвратява възможността за какъвто и да е вид възпаление.</span></p> <p><span>Тя е&nbsp;<strong>отличен балсам за коса</strong>. Можете напълно да се откажете от закупуването на допълнителен балсам за коса, ако всеки път след измиване изплаквате косата си с отвара от лавандула.</span></p> <p><strong>За изплакване с лавандула ще ви трябват:</strong></p> <p><span>1 л. вода,&nbsp;</span><span>сушени цветя от лавандула - &frac12; чаша,&nbsp;</span><span>ябълков оцет - 3 супени лъжици.</span></p> <p><strong>Подготовка и употреба:</strong></p> <p><span>Оставете водата да заври, след това добавете ябълковия оцет и разбъркайте. Сложете&nbsp;<strong>изсушената лавандула</strong>&nbsp;във водата с оцета и разбъркайте отново. Покрийте тенджерата с капак и я оставете течността да престои за 2-4 часа. Колкото по-силна е инфузията, толкова по-добре. След това изцедете инфузията и я изсипете в стъклен съд.</span></p> <p><span>След всяко измиване с шампоан, можете да изплаквате косата си с тази отвара.</span></p> <p><span><strong><br /><span style="color: #339966;">Други отвари на билки срещу загуба на коса:</span></strong></span></p> <p><span>- лайка в комбинация с коприва и подбел&nbsp; в съотношение 1: 1: 1;<br />- живовляк, градински чай и пелин на равни части;<br />- лимонов цвят и&nbsp;невен;<br />- аир, хмел и репей;<br />- пирен и коприва.</span></p> <h3><span>Билколечение при косопад</span></h3> <p>Ние от bilkolechenie.bg имаме 45 години опит в билколечението на база изследванията, проучванията и опита на народния лечител Димитър Кръстев. Базирайки се на неговия опит ние създадохме няколко вида продуки. Най-ефективния метод това е комплекс от специално подбрани билки във формата на билков екстракт, който е създаден и патентован от Дикрасин и не се предлага никъде другаде. Екстрактът предоставя по-бърз и по-силен ефект за справяне с косопад. При косопад препоръчваме Дикрасин 6.</p> <p><span></span></p> <script>// <![CDATA[ (function() { document.write('<div id="cc-product-component-551"></div>'); var ccJs = document.createElement("script"), ccStyle = document.createElement("link"); ccStyle.rel="stylesheet"; ccStyle.type="text/css"; ccStyle.href="https://cdncloudcart.com/assets//global/css/embed.min.css"; document.head.appendChild(ccStyle); ccJs.type ="text/javascript"; ccJs.async = true; ccJs.src = "https://cdncloudcart.com/assets//global/js/Embed.min.js"; ccJs.onload = function() { new CloudCartEmbed({ url: 'https://bilkolechenie.bg', product: 551, is_bundle: 0, parameters: {'template':"basic",'action':"cart",'font_size':"20",'display_sku':"1",'display_properties':"1",'display_description':"1",'display_quantity':"1"} }).init();sp }; document.head.appendChild(ccJs); })(); // ]]></script>

, ,
Сравнение на продукти

Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки