Телефон за връзка:
0888 351 484

Лечение с корени и листа на дива ягода

Mar/ 5/2021

Лечение с корени и листа на дива ягода

Ароматната дива ягода ражда малки вкусни плодове, които в прясно състояние са много ценна храна за здравето на човек, но листата и корените на това растение също притежават лечебни качества.

Дивата ягода е многогодишно тревисто растение, на което стеблата са пълзящи и леко окосмени. Тези стъбла се вкореняват в земята с малки и къси кафяви коренчета. Листата на билката са леко назъбени и имат яйцевидна форма. Те са закрепени на стеблото с дълги дръжки. Цветовете имат красив снежно бял цвят. Разположени са на върха на разклонените дръжки. Плодовете на дивата ягода имат червен цвят, те са сочни и много вкусни и ароматни.

Дивата ягода е едно растение, което е силно разпространено в страната ни. Може да се срещне почти на всяка поляна, скрито под храсталаците. За лечебни цели се използват не само малките червени плодчета покрити с много семки, но и листата и корените на растението.

Листата се препоръчват още и за забавяне на сърдечния ритъм, за успокояване на нервната система и срещу бяло течение. Специалистите препоръчват консумацията на пресни плодове от дива ягода, като средство за понижаване на високо кръвно налягане, при язва на дванадесетопръстника и стомаха, атеросклероза, запек, маточни кръвотечения и диария.

Рецептите за лечение с дива ягода, които ви предлагаме са следните:

1. Отвара от сушени корени на дива ягода – в 1 литър вода се добавят 25 грама предварително наситнени корени от билката. Лековитата отвара се вари 15 минути, изчаква се да изстине при стайна температура и се прецежда. На ден се приема по 3 пъти, като едната доза за прием е равна на винена чашка.

2. Лечебна запарка от листата на горска ягода – с 250 милилитра гореща вода се залива 1 супена лъжица наситнени листа от билката. Запарката се изкисва 3 часа и чак след това се прецежда. На ден се пие по 3 пъти по винена чаша.

3. Чай от сушени ягоди – с 250 грама гореща вода се заливат 2 супени лъжици сушени плодове. Чая се прецежда. На ден можете да изпивате по 2-3.

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Лечение с билки

Лечение с билки | Билки, Лечение с билки, Билколечение, Кремове за кожа

Лечение с корени и листа на дива ягода

Лечение с корени и листа на дива ягода

Ароматната дива ягода ражда малки вкусни плодове, които в прясно състояние са много ценна храна за здравето на човек, но листата и корените на това растени Ароматната дива ягода ражда малки вкусни плодове, които в прясно състояние са много ценна храна за здравето на човек, но листата и корените на това растени 2021-03-05T15:25:28+02:00 Лечение с корени и листа на дива ягода

<h4><strong>Ароматната дива ягода ражда малки вкусни плодове, които в прясно състояние са много ценна храна за здравето на човек, но листата и корените на това растение също притежават лечебни качества.</strong></h4> <p><a href="https://bilkolechenie.bg/product/yagoda-gorska">Дивата ягода</a> е многогодишно тревисто растение, на което стеблата са пълзящи и леко окосмени. Тези стъбла се вкореняват в земята с малки и къси кафяви коренчета. Листата на билката са леко назъбени и имат яйцевидна форма. Те са закрепени на стеблото с дълги дръжки. Цветовете имат красив снежно бял цвят. Разположени са на върха на разклонените дръжки. Плодовете на дивата ягода имат червен цвят, те са сочни и много вкусни и ароматни.</p> <p><span><a href="https://bilkolechenie.bg/product/yagoda-gorska">Дивата ягода</a> е едно растение, което е силно разпространено в страната ни. Може да се срещне почти на всяка поляна, скрито под храсталаците. За лечебни цели се използват не само малките червени плодчета покрити с много семки, но и листата и корените на растението.</span></p> <p>Листата се препоръчват още и за забавяне на сърдечния ритъм, за успокояване на нервната система и срещу бяло течение. Специалистите препоръчват консумацията на пресни плодове от дива ягода, като средство за понижаване на високо кръвно налягане, при язва на дванадесетопръстника и стомаха, атеросклероза, запек, маточни кръвотечения и диария.</p> <h4>Рецептите за лечение с дива ягода, които ви предлагаме са следните:</h4> <p><em><strong>1. Отвара от сушени корени на дива ягода</strong></em><span>&nbsp;</span>&ndash; в 1 литър вода се добавят 25 грама предварително наситнени корени от билката. Лековитата отвара се вари 15 минути, изчаква се да изстине при стайна температура и се прецежда. На ден се приема по 3 пъти, като едната доза за прием е равна на винена чашка.</p> <p><em><strong>2. Лечебна запарка от листата на горска ягода</strong><span>&nbsp;</span></em>&ndash; с 250 милилитра гореща вода се залива 1 супена лъжица наситнени листа от билката. Запарката се изкисва 3 часа и чак след това се прецежда. На ден се пие по 3 пъти по винена чаша.</p> <p><em><strong>3. Чай от сушени ягоди</strong><span>&nbsp;</span></em>&ndash; с 250 грама гореща вода се заливат 2 супени лъжици сушени плодове. Чая се прецежда. На ден можете да изпивате по 2-3.</p> <p></p>

Сравнение на продукти

Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки